סיוע לקשישים ניצולי שואה נעשה בעזרת “הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל”
זוהי עמותה שהוקמה על ידי ניצולי שואה עבור ניצולי שואה.
הקרן החלה לפעול כבר בשנת 1994 בסיוע מרכז הארגונים של ניצולי השואה ובשיתוף ועידת התביעות. הקרן מממנת באופן קבוע טיפול סיעודי של תוספת שעות סיעוד שבועיות לניצולי שואה התלויים לחלוטין בזולת או התלוי בזולת במידה רבה ביותר.
הזכאים לסיוע הם מי שעונה באופן מצטבר לקריטריונים הבאים:
- מי שחיו תחת הכיבוש הנאצי בתקופת מלחמת העולם השנייה ושעברו את התקופה בגטאות, מחנות ריכוז או במסתור, תוך סיכון חיים או שחיו בארצות שהיו גרורותיה של גרמניה הנאצית כמו רומניה, בולגריה, צרפת, איטליה, לוב, טוניס, הולנד והונגריה וסבלו מרדיפות הנאצים. וכן מי שברחו משטח הכיבוש: מגרמניה אחרי 1933, מאוסטריה אחרי 1938, ומיתר הארצות אחרי פרוץ המלחמה וכיבוש עד ליום 8.5.1945. כמו כן, ילידי עירק ששהו בעירק בזמן פרעות הפרהוד ב 1941.
- נפגע השואה, סיעודי, תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בכל פעולות היומיום , והוגדר ע”י המוסד לביטוח לאומי כזכאי לגמלת סיעוד בשיעור 150% או 168% כשירותים באמצעות ספקי סיעוד , או זכאי לקצבת שר”מ (שירותים מיוחדים) בהיקף 105% או 175% או זכאי לשעות “עזרה לזולת” מטעם משרד הביטחון בהיקף 66 שעות חודשיות לפחות.
תחומי הסיוע של הקרן, בין היתר, הינם:
- עזרה סיעודית: 9 שעות שבועיות – לבעלי אישור קבלת 16 או 18 שעות שבועיות של גמלה מהמוסד לביטוח לאומי.
- סיוע קצר מועד: מימון של 50 שעות עזרה סיעודית נוספת על ידי מטפלים סיעודיים ו/או מטפלים זרים בבית – לניצולי שואה אשר אינם מקבלים גמלת סיעוד והשתחררו מאשפוז בבית חולים. גמלה זאת ניתנת בהמלצת בית החולים ומבחני הכנסות. עזרה זו ניתן לקבל אך ורק על ידי הגשת בקשה באמצעות העובד הסוציאלי של בתי החולים, בזמן האשפוז.
- מענקים אישיים במגוון תחומים כגון: טיפולי שיניים, תרופות, מחשבים, משקפי ראייה ועוד.